april 1, 2023
Runda fönster-trenden som är här för att stanna!

Runda fönster-trenden som är här för att stanna!

runt fönster

Vi som husägare letar alltid efter sätt att få våra hem att sticka ut. Oavsett om det handlar om att lägga till ett extra sovrum eller uppdatera köket vill vi att våra hem ska återspegla vår unika stil. Ett sätt att lägga till en personlig touch är att installera runda fönster.

Runda fönster är inte bara vackra, utan de kan också ge ditt hem karaktär och charm. Här är några saker att tänka på om du funderar på att installera runda fönster i ditt hem.

Varför runda fönster blir ett alltmer populärt val för husägare

Ett runt fönster är ett unikt tillägg till hemmet, och det är en av anledningarna till att de blir alltmer populära bland husägare. De gör dramatiska uttalanden mot alla väggar som de är placerade på och erbjuder ett verkligt unikt utseende. Det där lilla je ne sais quoi, skulle man kunna säga.

Dessutom ger dessa fönster ytterligare fördelar – de släpper in mer ljus än traditionella fönsterformer, och deras runda design bidrar också till att minska drag och energiförluster på grund av luftinfiltration.

Vi som husägare kan dra nytta av dessa estetiska och energibesparande fördelar genom att inkludera ett eller flera runda fönster i våra huskonstruktioner – ett alltmer populärt val för hemförbättring.

Hur ett runt fönster kan ge karaktär åt alla hem

Runda fönster är ett unikt sätt att ge varje hem en karaktärsfull prägel. De ger en känsla av rundhet och enhetlighet, samtidigt som de släpper in naturligt ljus. De kan dessutom placeras var som helst i hemmet: vardagsrum, hallar, sovrum, badrum… Vart som helst!

Om du gillar den marina stilen så har du här en självklarhet på din önskelista, men det passar faktiskt precis lika bra vilken inredningsstil du än föredrar. Du behöver dessutom inte fundera över val av persienner eller gardiner – ett runt fönster är en perfekt dekoration i sig!  

Det är lätt att hitta dessa vackra fönster i alla möjliga storlekar och former – från helt runda till halvmåneformade – i olika färger och material, för att din fönsterdesign ska se ut precis som du vill ha den. Låt runda fönster komma in i ditt hem och se hur de kan skapa ett oväntat stänk av personlighet och stil.

Olika stilar att välja mellan

Det finns många olika stilar att välja mellan, vilket gör att du kan göra ett djärvt uttalande i vilket rum som helst. Från helt runda och halvrunda fönster som fyller rummet med ljus som strömmar in, öppningsbara eller fasta, hela eller delade, samt med dekorativa detaljer som exempelvis spröjs. Runda fönster kan som inga andra modeller ge en spännande touch av arkitektur till vilket rum som helst. 

Moderna runda fönster är utformade med dubbla glasrutor för maximal effektivitet, vilket garanterar behagliga temperaturer under alla årstider. Med så många olika stilar av runda fönster som finns tillgängliga idag finns det något för alla – utforska dina alternativ och hitta det runda fönster som passar perfekt för ditt hem!

Enkla att installera

Att installera dessa vackra  fönster i ditt hem kan vara ett bra sätt att förnya ett rum och få det att se modernare ut. När du bestämmer vilket du ska installera bör du ta hänsyn till rummets storlek och det befintliga färgschemat. Fundera dessutom över vilken typ av ram du vill ha – metall eller trä kan båda ge rummet ett unikt utseende. 

Att installera ett runt fönster är relativt enkelt så länge du har alla nödvändiga verktyg; vissa runda fönster levereras till och med med en bruksanvisning. Om du tar dig tid att läsa igenom dessa instruktioner noggrant kommer du att se till att din installation av ditt nya runda fönster blir säker och lyckad!

Fördelarna du inte vill vara utan

Du får även en unik touch till varje hem, samtidigt som de ger några stora fördelar. De ger underbara kurvor som bryter upp de raka linjerna i många rum och bidrar till att mjuka upp ett utrymme. De är inte bara estetiskt tilltalande, utan ett runt fönster kan dessutom vara mer energieffektivt jämfört med ett traditionella rektangulära fönster.

Eftersom det inte finns några hårda kanter eller hörn samlas luften inte inuti fönstret som den gör i rektangulära konstruktioner, så det är lättare för luften att röra sig genom fönstret under hela dagen, vilket hjälper till att reglera temperaturen i både varma och kalla klimat. 

Vissa av dessa fönster kan också filtrera bort ultravioletta strålar från solen som annars skulle tränga igenom ett traditionellt fönster och få möbler och golv att blekna med tiden. Allt detta innebär att om du lägger till vackra runda fönster i ditt hem kan du känna dig trygg med dina energibesparingar, hälsofördelar och säkerhet!  

Slutligen kan runda fönster betraktas som ett statement piece – det perfekta sättet att få ditt hem att sticka ut från mängden. Med så många olika stilar, former och storlekar tillgängliga hittar du säkert ett fönster som passar dina behov och din stil perfekt! 

Så om du letar efter något speciellt som kan ge skönhet och karaktär till något rum i ditt hem, överväg att investera i runda fönster idag. Du kommer inte att ångra dig!