mars 4, 2024
Mobillån utan UC- vad är det?

Mobillån utan UC- vad är det?

⦁ Ett mobillån utan UC innebär att man ansöker om lån via sin mobiltelefon och utan att en kreditupplysning görs hos Upplysningscentralen (UC).
⦁ När inte kreditupplysningen görs hos UC så görs den istället hos något av Sveriges övriga kreditupplysningsföretag.
⦁ Snabba svar och snabba utbetalningar är vanliga.

Låna till det du vill

Mobillån är lån med lägre summor som vanligen inte är högre än 10.000 kr och återbetalningstiden kan vara så kort som några enstaka månader. Det är smidigt att sända iväg en ansökan om mobillån och man kan genomföra sin ansökan närhelst man önskar.

Om du söker ett mindre lån och vet att du kan återbetala lånet inom kort, så kan mobillån vara ett bra alternativ för dig. Med merparten snabblån med lägre krav, som mobillån utan UC, följer en högre ränta. Å andra sidan är det kortare återbetalningstid än många andra lån och ju snabbare du kan återbetala ditt lån desto mindre ränta behöver du betala.

Då ett mobillån utan UC även är ett privatlån utan säkerhet så har du också rätt att kunna använda ditt lån till det du vill. Vid din ansökan så kommer du heller inte att behöva uppge vad du önskar använda lånet till.

Krav vid mobillån utan UC

⦁ Den dag du ansöker om lånet ska du ha fyllt 18 år. Det finns långivare som har ett krav på sina låntagare behöver vara 20-23 år.
⦁ Svensk medborgare och folkbokförd i Sverige. Ofta finns ett krav på att man behöver ha varit svensk medborgare under ett visst antal år.
⦁ Svenskt mobilnummer och svenskt bankkonto.
⦁ Ett visst krav på inkomst är vanligt.
⦁ Ingen aktiv skuld får finnas hos Kronofogden.

Kraven som gäller för mobillån är inte många och dessa följer med de flesta låntyper som finns på marknaden. Ju bättre garanti du kan uppvisa för att du är benägen att återbetala din skuld, desto bättre kreditvärdighet kan du få och därmed mindre risk för att du får hög ränta på ditt lån.

Då kraven kan skilja åt mellan långivarna så är det alltid viktigt att jämföra lån och att se över kraven som gäller innan man ansöker om ett lån.

Kortfattat om kreditvärdighet och UC

Om det gynnar dig eller inte med att ansöka om lån utan UC beror på din nuvarande livssituation och din lånehistorik. Ju bättre kreditvärdighet man har, desto bättre villkor kan man få vid alla typer av lån. Varje gång det görs en upplysning i ditt namn via UC registreras det bland dina övriga uppgifter.

Nackdelen med denna registrering är att du kan anses som mer opålitlig än du i själva verket är. Det finns olika anledningar till att det finns kreditupplysningar. Till exempel kan vara så att du har gjort en låneansökan bara för att se vilka villkor du skulle få, men att du inte tog lånet. Det kan även vara gamla förfrågningar och att du i dagsläget har bättre koll på din privatekonomi.

Det görs även en kreditupplysning inför skapande av kreditkonto hos olika butiker. Kanske har du köpt saker på kredit, till exempel tv, dator eller tvättmaskin eller så har du kanske skapat konton för att kunna nyttja kampanjer som ”Handla först – betala sen”, så kan de finnas kvar för dig att använda vid framtida tillfällen. Då kan maxbeloppet för din kredit medräknas, även om du inte nyttjar krediten, och sänka din kreditvärdighet.

Att försöka förbättra sin ekonomi och sin kreditvärdighet genom att avbetala- eller samla lån, att försöka öka sina inkomster och minska sina utgifter samt att heller inte dra på sig onödiga kreditupplysningar eller betalningsanmärkningar, är alltid rekommenderat.