mars 4, 2024
Få hjälp mot onda och stela muskler!

Få hjälp mot onda och stela muskler!

Att leva med smärta är det tyvärr många som gör, vissa värre än andra. Många klarar inte av att jobba på grund av smärtor i kroppen och andra lider av mindre smärtbesvär som även dessa kan vara besvärliga att leva med.

Vad smärtan beror på varierar som alltid från person till person och kan bero på allt från smärta orsakad av en akut skada till att smärtorna beror på långvariga förslitningsskador, för att enbart nämna ett par få exempel.

Oavsett vad smärtorna beror på så är det också många som är i stort behov av god smärtlindring. I en del fall behöver man receptbelagd medicin och i andra fall kan smärtlindring i form av akupunktur, TENS, stötvågsbehandling eller annan behandling räcka.

Hur kan en massagestol lindra smärta?

För många ömma kroppar som värker kan en massagestol hjälpa. En massagestol kan vara en bra investering både på arbetsplatsen och till hemmets lugna vrå. I det långa loppet hjälper massagestolen till att minska sjukskrivningar samt att motverka arbetsskador.

En av fördelarna med en massagestol är att den alltid finns tillgänglig, du behöver inte ta hänsyn till en inbokad tid hos massören utan kan använda massagestolen när du vill.

När vi använder en massagestol bidrar den till att vi slappnar av och stressen minskar samtidigt som blodcirkulationen ökar i vår kropp. När blodcirkulationen i kroppen ökar så bidrar den med att ge kroppen smärtlindring samtidigt som den minskar risken för hjärt och kärlsjukdomar.

Om man har problem med dålig rörlighet och dålig blodcirkulation så kan detta på sikt också resultera i besvärliga smärttillstånd som kan vara svåra att komma till rätta med, något som en bra massagestol i sådana fall kan hjälpa till att få bukt med. En ytterligare positiv sak med en massagestol är att alla i familjen kan använda den och på så vis också få hjälp med sina onda och stela muskler.

Vad kostar en massagestol?

Många kan tycka att investera in en massagestol är en alldeles för dyr affär. Man kan inte komma ifrån att en massagestol kostar en hel del pengar, ska man ha en som fungerar bra så får man räkna med mellan 20.000 – 40.000 kronor.

Det ska även tilläggas att det finns massagestolar som kostar mindre än så men även de som kan kosta upp till cirka 100 000 kronor. Det som annars allra främst påverkar priset på en massagestol är vilka olika typer av funktioner som massagestolen är utrustad med.

Att må bra i sin kropp och kunna njuta av livet är dock viktigt och att investera i en massagestol kan vara mer lönsamt än att lägga pengar hos en massör. När man tänker på att en massagestol även kan motverka eventuella sjukskrivningar framöver och att den kan hjälpa alla i familjen till smärtlinding och en högre livskvalitet så blir den inte så dyr i slutändan.

Faktum är att många som redan har investerat i en bra massagestol även ser den som en av de bättre investeringar som de någonsin har gjort med tanke på alla hälsofördelar som massagestolen givit dom. Här bör man som alltid ta lite tid på sig att jämföra olika massagestolar på marknaden samtidigt som man även tar sig en ordentlig funderare på vilka funktioner (som tex. massageprogram, värme, ställbara nivåer m.m) som är viktiga för en.

Ett sista bra tips på vägen när man funderar på att investera i en bra massagestol är också att man läser recensioner från tidigare kunder för att på så vis få bra hjälp på vägen gällande vilka olika för- och nackdelar som varje massagestol kan tänkas ha.