mars 4, 2024
Allt fler hyr eller köper stugor

Allt fler hyr eller köper stugor

Med pandemin som kom 2020 har många världen över blivit tvingade att spendera sin semester och annan lediga tid på hemmaplan. Det har resulterat i att köp och uthyrning av stugor har ökat en hel del. Vi vill kunna fira semester någon annanstans än i vårt hus och då är en stuga ett alternativ för många.

Att hyra eller köpa stuga betyder många gånger att vi själv kan välja hur långt bort vi vill resa. En del kanske vill ha en stuga som ligger i nära anslutning till hemmet så att man lätt och snabbt kan köra dit över en helg. Andra önskar lite mer miljöombyte och kör gärna lite längre för den upplevelsen.

Fördelar med att hyra stuga

Om du hyr din stuga istället för att köpa den får du en betydligt större flexibilitet i ditt resande. Du behöver inte spendera din semester och lediga tid på samma ställe hela tiden.

Du behöver inte heller ägna tid på underhåll av stugan utan kan ägna dig åt avkoppling eller vilket syfte du nu har med din resa. En annan fördel med att hyra är att du vet på förhand vad priset är, det tillkommer inga oförutsedda utgifter som underhåll, elräkningar eller andra tillbehör som behöver införskaffas för att du ska kunna vistas i stugan.

När du hyr din stuga kan du också anpassa den efter ändamål. Vill du bo vid stranden på sommaren och i fjällen på vintern är det fullt möjligt. Du kan också anpassa stugans storlek, är det bara familjen som reser eller ska ni ha med er vänner och annan familj den här gången.

Fördelar med att köpa sin stuga

Det finns naturligtvis ett helt hav av fördelar med att köpa sin stuga också, allt beror egentligen på vilka behov och önskemål man har. När du köper din stuga så är den din, du bestämmer hur den ska inredas och vilka utbyggnader du vill göra, inom lagens ramar såklart.

En annan fördel när man äger sin stuga är att packningen blir mindre när du ska resa dit. Ofta har du redan det mesta du behöver på plats i din stuga och din packning begränsas därför avsevärt. Du behöver inte heller ta hänsyn till andra människor när du har köpt din stuga, den är din och du kommer och går som du vill.

Det är också billigare att äga sin stuga än vad det är att hyra en stuga. Vill du, kan du även tjäna en slant på din stuga genom att hyra ut den när du inte är där. Det finns ganska mycket pengar att tjäna på det som du kanske kan lägga på att restaurera och göra din stuga till ditt egna lilla smultronställe.